Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

23η Γιορτή για τα Παιδιά

Μεγάλη Ανοικτή Γιορτή για τα Παιδιά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 11 π.μ., στον αύλιο χώρο του παραδοσιακού κτιρίου στη Θεοφίλου 13, Άνω Πόλη με συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής του νομού.
Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο Δεκαημέρο Εκδηλώσεων (28 Μαρτίου – 8 Απριλίου) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2α Απριλίου, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού, στο πλαίσιο του έτους εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση».

Η Γιορτή περιλαμβάνει:

-Ανάγνωση Μηνύματος επ΄ ευκαιρία της 2ας Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Φέτος το έστειλε η χώρα του Μεξικού για όλα τα παιδιά της γης.
-Συμμετοχή σχολείων από τη Θεσσαλονίκη και της ευρύτερης περιοχής
-Οι Μαθητικές Χορωδίες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης και του Δημοτικού Σχολείου της Αδαμάντιου Σχολής Θεσσαλονίκης, θα τραγουδήσουν
-Πολλά Χάπενινγκ με ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ, που θα διασκεδάσουν τα παιδιά.
-Ξενάγηση των μαθητών στην Έκθεση παιδικού βιβλίου και στην Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Η Σεμέλη διώχνει το νέφος», με έργα των παιδιών από τα εργαστήρια ζωγραφικής των παιδικών βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενούνται στον εκθεσιακό χώρο του Παραδοσιακού κτιρίου.
-Δωρεάν προσκλήσεις για κινηματογραφική προβολή.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΤ3, 9,58 FM , 102 FM - TV 100, FM 100, 100,5 FM ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου