Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

συνεχίζεται … η Γιορτή του Βιβλίου - Bazaar στη ΔΕΘ περίπτερο 13, με ελεύθερη είσοδο

Η Γιορτή του βιβλίου συνεχίζεται εντός των  εγκαταστάσεων  της ΔΕΘ  στο περίπτερο 13 μετά  από την επιθυμία του βιβλιόφιλου κοινού που μας επισκεπτόταν κατά την διάρκεια λειτουργίας της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. 
Η παράταση της λειτουργίας της «Γιορτής - Bazaar Bιβλίου» θα δώσει τη δυνατότητα  σε όσους το δυνατόν περισσότερους να προμηθευτούν τα βιβλία τους σε πολύ  χαμηλές τιμές. 
Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όλοι οι επισκέπτες των γύρω νομών της Βόρειας Ελλάδας θα έχουν  την ευκαιρία να  αγοράσουν  βιβλία  που ξεκινάνε από 0,50 λεπτά, 1, 2, 3 ευρώ. 
Η προσέλευση του κόσμου μέχρι σήμερα υπήρξε πολύ ικανοποιητική και πιστεύουμε ότι και τις επόμενες μέρες που θα λειτουργεί το Bazaar Βιβλίου, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι που δεν πρόλαβαν να μας επισκεφτούν τις ημέρες λειτουργίας της ΔΕΘ θα έρθουν  στο περίπτερο 13. 
Στη γιορτή-παζάρι βιβλίου που διοργανώνεται  από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας συμμετέχουν πάνω από 200 εκδότες  με χιλιάδες  τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών από όλη την Ελλάδα και  λειτουργεί καθημερινά από τις 11 το πρωί έως τις 9  το βράδυ  έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. 

Είμαστε βέβαιοι ότι και η  παράταση λειτουργίας της μεγάλης γιορτής του βιβλίου, που διοργανώνεται για  δεύτερη  συνεχή χρονιά θα έχει μεγάλη επιτυχία μια και υπάρχει μεγάλη μερίδα βιβλιόφιλων που  επιθυμεί να επισκεφτεί το χώρο και μετά την λήξη της ΔΕΘ.

Το βιβλίο ξαναπαίζει με επιτυχία στη ΔΕΘ

Κοσμοσυρροή στη  « ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΔΕΘ 2014»
που διοργανώνεται από  τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας 
Πλήθος κόσμου, νέοι κυρίως, γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι , σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων  από κάθε μέρος της Βόρειας Ελλάδας αλλά και με την  έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και οι λάτρεις του βιβλίου έχουν την ευκαιρία  να βρουν πολύ φθηνά βιβλία και να επιλέξουν από χιλιάδες τίτλους  βιβλίων  στο περίπτερο 13.
Οι εξαιρετικά χαμηλές τιμές των βιβλίων προσελκύουν το κοινό καθημερινά στο περίπτερο 13, όπου μπορούν να προμηθευτούν βιβλία  της αρεσκείας τους από μία μεγάλη  ποικιλία βιβλίων,  όπως λογοτεχνικά, βιβλία επιστημονικής φαντασίας, δοκίμια, χάρτες, πολιτιστικούς και ταξιδιωτικούς  οδηγούς, βιβλία μαγειρικής, ποίησης, για το θέατρο, ιστορικά, παιδικά, εκπαιδευτικά, φιλοσοφικά, μελέτες,  ιατρικούς οδηγούς, λεξικά, ψυχολογίας, διαστημικά μυστηρίου, βιογραφίες, μουσική βιβλιοθήκη, παραμύθια, βιβλία σε πάζλ, παραψυχολογία, ακαδημαϊκά, πανεπιστημιακά, γραμματικής και πάρα πολλά σχολικά βοηθήματα  για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο το λύκειο κ.ά. .
«Η προσέλευση του κόσμου  αποδεικνύει από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της  ότι και η φετινή μας πρωτοβουλία θα δικαιωθεί και  θα έχει διάρκεια. Είμαστε αισιόδοξοι και τις επόμενες ημέρες η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πληροφορούμε το βιβλιόφιλο κοινό  πως  καθημερινά παραλαμβάνουμε χιλιάδες νέους τίτλους βιβλίων ώστε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις προτιμήσεις του». Τα παραπάνω τόνισε  ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.
Η φετινή διοργάνωση, «Γιορτή Βιβλίου ΔΕΘ 2014»  γίνεται στο πλαίσιο του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης,  της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λειτουργεί καθημερινά ,από τις 4 το απόγευμα  έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο θα λειτουργήσει   με συνεχές ωράριο  από τις 10 το πρωί έως τις 10το βράδυ. 

Η Γιορτή Βιβλίου ΔΕΘ 2014 ξαναπαίζει με επιτυχία  και φέτος στη ΔΕΘ γιατί απλά εσείς μας το ζητήσατε …

Φιλέλληνες

Ο Αλφαμπέτο είναι ένα δεκάχρονο παιδί στην Αφρική, ένα από τα χιλιάδες παιδιά που προσπαθούν να φτιάξουν το μέλλον τους πηγαίνοντας σχολείο. Ορφανός από πατέρα, καθημερινά περπατάει χιλιόμετρα φεύγοντας νύχτα από το σπίτι για το σχολείο και είναι η χαρά της μητέρας του (λόγω της μεγάλης ανέχειας της οικογένειας μπορεί να στείλει μόνον αυτόν), ελπίζοντας και αυτή σε ένα καλύτερο αύριο. Εδωσε ένα ελληνικό όνομα στο παιδί της (Αλφαμπέτο, δηλαδή ο Αλφάβητος) σε μια χώρα της Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, όπου οι περισσότεροι είναι αναλφάβητοι. Αυτοί οι άνθρωποι που με ευκολία χαρακτηρίζονται τρίτος κόσμος έχουν ως μεγαλύτερη αξία και αγαθό τη μόρφωση από ό,τι τα υλικά αγαθά.
Σαν τον Σαμ Τσέκουας που αγαπά ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη, γιατί είναι η πόλη όπου σπούδασε Ιατρική. Ηρθε για σπουδές από τη Νιγηρία και όπου βρεθεί μιλά για τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη και παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του εκδίδει ελληνικά βιβλία διατηρώντας ελληνικό βιβλιοπωλείο στην Αστόρια. Στην εποχή μας ίσως να είναι από τους λίγους που αισθάνονται «Το θαύμα να νιώθεις Ελληνας», που είναι ο τίτλος του βιβλίου του που παρουσίασε στο Σινέ «Αλέξανδρος» την Τρίτη το βράδυ σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Ο Σαμ στην ομιλία του τόνισε πως «η παιδεία που πήρα στην Ελλάδα με έκανε άνθρωπο».
«Η Ελλάδα παραμένει η ίδια δημιουργική χώρα που μας παρουσίασαν οι αρχαίοι Ελληνες. Προσπαθώ να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για να έρθουν σε επαφή με την Ελλάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πανεπιστήμιο για την ανθρωπότητα. Για να μπορέσει κάποια άλλη χώρα να δημιουργήσει αυτήν την ιστορία πρέπει να περάσουν 400.000 χρόνια. Προσπαθώ να κάνω την αδελφοποίηση της Νέας Υόρκης με τη Θεσσαλονίκη, καθώς και να δοθούν ελληνικά ονόματα αρχαίων φιλοσόφων σε δρόμους της», είπε. Φυσικά η ομιλία του ήταν σε άπταιστα ελληνικά παρόλο που έφυγε από εδώ πριν από τριάντα χρόνια. Απ' ό,τι φαίνεται δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα μας.
Ανάμεσα στους χιλιάδες τίτλους βιβλίων που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο περίπτερο 13 στη γιορτή του βιβλίου μέσα στη ΔΕΘ σκέφτηκα τα λόγια του. «Η τεχνολογία φέρνει την καταστροφή του βιβλίου, όμως σήμερα μπορούμε ό,τι κυκλοφορεί στην Ελλάδα να κυκλοφορεί σ' όλο τον κόσμο διαδικτυακά». Ισως αυτό να είναι και το δικό μας μέλλον.
ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗ